1. Од сите состојки се замесува тесто.Се остава да одмори и потоа се сучи кора со дебелина од 5мм.Со чашка ракиена се вадат месечинки.Се печат на 180С-10мин да останат бледи.Се увалкуваат топли во прав шеќер.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани