Во тенџере на среден оган се става млекото, шеќерот и нишестето и со мешање се вари додека згусни.
Се разматуваат јајцата со вилушка и им се додава од сварената смеса малку да се измеша, па сето потоа се истура во тенџерето и се доварува со мешање додека се соедини и згусни.
Се трга од оган и се додава путерот, па се меша енергично до мазен крем.

Бисквитите мелени или дробени се мешаат со шеќерот и растопениот путер и се ставаат кратко во микробранова или рерна да се потпечат.

Овошјето исечете го на тенки парчиња.

Во стаклена чаша или сад за пудинг најпрво се става 2 лажици од бисквитната смеса, па од кремот до половина, па парчињата овошје, па малку од бисквитите врз нив, повторно крем и одозгора се украсува со малку од бисквитната маса , овошје и шлаг.

Од оваа доза излегуваат околу 6 чаши.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови