Рецептов е од Марта, па затоа и го нареков Бурекот на Марта. Одличен е на вкус а и брз за подготовка.
Сите состојки за попрскување на корите соединете ги.
Рерната вклучете ја да се загрева на 180 степени.
Округло тавче бр. 26 убаво премачкајте го со зејтин.
Наредете најпрвин три кори на кои краевите ќе им бидат надвор од тавчето. Секоја кора напрскајте ја со смесата. Потоа редете уште три кори, но овие згужвајте ги и секоја повторно се напскува со смесата. Ставете од сирењето врз третата кора. Повторно редите три згужвани кори, секоја ја напрскувате и ставете врз третата кора сирење. Редете така се додека не се потрошат сите кори.
Врз последната кора не се става од сирењето. Затворете го бурекот со краевите од корите кои се надвор од тавчето и премачкајте го со смесата.
Се пече 45 минути.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани