15
окт
2012
Брз пинџур со кечап
Пиперот се пече, се лупи, се цеди, се сецка потоа се става на оган шерпата во која преткодно има едно шише зејтин. Се пропржува пиперот потоа се истура кечапот и се меша. Постепено се додава оцетот, се меша, постепено се додава шеќер и сол по вкус, се така мешајќи.
Потоа пак 1 зејтин. Потребно е околу 1. 5 час.
20 минути пред крај се додава исецканиот магданос и лукчето. Додека е топол се собира во тегли кои се редат и се остават во кутија обложена со прекривка да се вакумираат теглите убаво.
Рецептот е многу брз и многу е вкусен, оди со парче сирење.
Добар апетит
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Благодарам што направи запис од рецептот, веке нема да се губи, тука ке е... Поздрав Даниел!