Испечати

Брз пинџур со кечап

Брз пинџур со кечап

Состојки

  • 15 кг црвен пипер
  • 3 кг кечап
  • 2 китки магданос
  • 4 чешлиња лук
  • 200 гр шеќер
  • 1 мал филџан оцет
  • 2 литра зејтин
  • сол по вкус

Подготовка

Пиперот се пече, се лупи, се цеди, се сецка потоа се става на оган шерпата во која преткодно има едно шише зејтин. Се пропржува пиперот потоа се истура кечапот и се меша. Постепено се додава оцетот, се меша, постепено се додава шеќер и сол по вкус, се така мешајќи.
Потоа пак 1 зејтин. Потребно е околу 1. 5 час.
20 минути пред крај се додава исецканиот магданос и лукчето. Додека е топол се собира во тегли кои се редат и се остават во кутија обложена со прекривка да се вакумираат теглите убаво.

Рецептот е многу брз и многу е вкусен, оди со парче сирење.
Добар апетит