Бомбици од печена тиква
Фантастични, есенски бомбици.
Пробајте ги.
Во нутрибулет ги ставаме кексите, сувото грозје, сувата брусница, индиските ореви и ги мелиме до изедначување на состојките.
Во еден сад ја ставаме печената и пасирана тиква, циметот, шеќерот во прав, морското оревче.
Ги додаваме состојките од садот на нутрибулет.
Соединуваме убаво со рака.
Сами утврдете дали е потребно уште да се додаде индиски орев или бисквити.
Тоа зависи од водливоста на тиквата
Јас напишав точни количини кои ги употребив.
Ја оставаме смесата во фрижидер да одстои 20 минути.
Потоа формираме бомбици.
Ги валкаме во растопено чоколадо.
Ги декорираме со крупно мелени, тостирани на тава без масло и на тивок оган, семки од тиква. Сервираме во хартиени кошнички и послужуваме.
Лиценца: Сите права се задржани