1. Бисквитите искршете ги некои на поголеми некои на помали парчиња. Желе бонбоните исецкајте ги на ситни коцки и додадете ги кај бисквитите.
2. Во сад на оган ја ставаме водата со шеќерот додека проврие. Потоа го додаваме путерот и белото чоколадо и постојано мешаме да се добие еднолична смеса.
3. Чоколадната смеса ја додаваме кај бисквитите и убаво месиме со рака. Смесата ја ставаме во модла обложена со најлонска фолија оставаме да се стегне во ладилник најмалку еден час.
Сервираме...