liljanailieva @ 21:29 на Лисната овошна пита со капини и бело вино (30)Cestitki... ubavo i preubavo..,. inaku- koga osnovata e od lisnatoto testo ...bas treba da se izbocka za da se spreci ona sto se desilo na Albetina... a ponekoj pat se stava i hartija za pecenja vrz повеќе...
alexaars @ 20:46 на Слатко од смокви (45)Само заборавив да напишам дека ми требаше повеќе од една чаша вода за шербетот бидејќи беше многу густ.
alexaars @ 20:44 на Слатко од смокви (45)Прв пат варам слатко од зрели смокви. До сега ми даваа мајка ми и свекрвата, а немам поим по кој рецепт прават повеќе...
albetina @ 19:36 на Лисната овошна пита со капини и бело вино (30)Denes ja napraviv ama ne ja slikav zasto ne e za pokazuvanje :)))...se napraviv po receptov tvoj ama ne mi izleze ubavo kako kaj tebe :(. Testoto pri pecenjeto narasna, se iskrivi i sobra, i na nisto повеќе...
LiliN @ 19:31 на Табуле (либанска салата) и Фалафел ќофтиња (40)Mene uste me drzat srednoistocnite vkusovi....
Pred nekoj den, Tabule
[img]http://moirecepti.mk/content/uploads/2013/08/tabbouleh-1bbccd.jpg[/img]
albetina @ 19:31 на Ќофтиња од леблебија со салата од домати и јогурт (20)Fala vi na site :)...Lili, ke mi bide milo ako gi napravis...za onie koi ja sakaat orientalnata kujna i nejzinite zacini, veruvam deka ke im se dopadne ovoj recept :)
LiliN @ 18:43 на Јадран торта (20)Mene me zbunivte sosem so imeto na napolitankite... Dali jas tolku loso pomnam, ama kako Jadro da se vikaa.... Ili se toa drugi?
LiliN @ 18:40 на Чоколадна бабка (23)Fala ti mnogu! So uzivanje go procitav komentarot :) Jas mislam deka samo navidum se slozeni moite recepti, vsusnost poveketo se ednostavni za podgotovka. Uste ednas ti blagodaram sto izbra da повеќе...
Daniela Dzogova @ 18:39 на Kомпот од рерна (27)Teglite postepeno se zagrevaat i vrienjeto fakticki trae okolu 30 minuti a ako toa ne se sluci slobodno zgolemi ja temreraturata-se zavisi od rernata.Kaj mene so ovaa podgotovka teglite stojat i po 2 повеќе...
Daniela Dzogova @ 18:36 на Доматно пире (24)Spremeni na vakov nacin odgovaraat za sekoj sos-vsusnost samo se konzervira cist domat a ponatamu zavisi za sto ti treba pozz
Коментари