За подготвување на овој вкусен десерт ке ви бидат потребни длабок сад за зовривање на водата и плиток сад за редење на палачинките.
1. Соединетеги сите состоји за тестото за палчинки.
2. Секоја палачинка печетеја само од едната страна, па стветеја во плиткиот сад кој што сте го прекриле со ал-фолија/може да се стави и садот во кој што ќе бидат палачинките-значи сад-тепсивче и сад -чинијта за готовите палачинки.
3. Готовата палачинка која сто сте ја испекле само од едната страна, ставетеја со печената страна долу во плиткиот сад..
4. Одгоре посипетеја со малку шеќер, несквик и мелени кикири со мало лажиче ставете на неколку места по малку крем. Кога ќе се стави наредната палачинка од самата топлина кремот ќе се разлее по целата површина.
5. Повторувајте го ова истото се додека имате тесто за палачинки.
6. Последната палачинка испечетеја од двете страни и ставете ја горе, намачкајте ја со кремот, попрскајте ја со шеќер, несквик и многу мелени кикири/тоа ке биде целосната декорација на десертот/.
7. Во длабокиот сад зовриетеја водата и ставетего плиткиот сад со палачинките горе/да стои како капак на длабокиот сад/ и покриетего со капак. Варете /откако ќе зоврие водата/ околу 10-15 мин.покриено.
8. Тргнетего плиткиот сад од садот со вода и оставте го малку да се излади.
Готовите крем палачинки насечете ги на коцки и служете ги сами или со топче сладолед...

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани