9
апр
2012
Јанија со суви сливи и праз
Компирот исечете го на коцки, а морковот на стапчиња.
Месото пропржете го на масло и ставете го во земјено грне (најдобро е). Во него ставете го компирот и морковот.
Зачинете по вкус, турете ја водата и ставете го да се вари на тивко отприлика 2 - 2 и пол сати.
Кога ќе биде мевцето готово, ставете ги и црните сливи, претходно накиснати и исцедени, и тие да проварат во смесата, да пуштат сок.
Послужете со тестенина, со домашни њоки... може со што сакате...
Лиценца: Сите права се задржани
ајде Јуле кажувај, оти утре не сме дома :)))
Jule, fala za informacijata, pozdrav :)
лили, со здравје и кеиф да си го користиш купеното :)
Maz mi padna vo besvest koga vide deka jas ke spremam tradicionalna hrana!!!!! Toa nekako ne mu odi somene ;), ama se voodusevi. Toj si e lubitel na takvi jadenja i samo za negova ljubov gi pravam. Deteto na majka e poveke vo moj film.
Utre ke stanam vo rana zora za da slikam i da se pofalam. Za vkusot otsega ne se somnevam. Pozdrav :)
Maz mi popaga, gotovo. Iako mnogu sakam vakvi jadenja, zeludecot ne se soglasuva, pa probav samo malku od kef. Mnogu vkusno jadenje. Eve ti uste edna slikicka
http://img513.imageshack.us/img513/9118/janija1.jpg
Fala ti za receptot :))
те молиме да ја промениш сликата од рецептот која содржи линк до друга веб-страница (или скрати ја, или смени ја), бидејќи во спротивно според правилата на МоиРецепти ќе мора да го отстраниме овој рецепт. За ова ти испративме и порака на емаил.
Искрено, МоиРецепти
Најдобро ќе биде истата од претходно само скратена во делот од линкот.