Немам од тој специјалниот сет за Фонду, ама импровизирам, за да биде топло и течно. Најобична огноотпорначинија,  ја ставам на сталката од ароматизерот за простории, запалам свекичката - да,да- така се снаоѓам...
 
- Најпрвин измијте го овошјето и оставете да се исцеди и просуши, тоа што е за лупење и сечење - излупете и исечете на кришки, бананите и крушите залејте ги со лимонов сок за да не потемнат и после само топенда.

Фонду
- Шеќерот, слатката павлака и млекото ставете во касеролата и доведете ги до вриење. Полијте врз веке ситно сецканото чоколадо и со лажица бркајте додека се стопи чоколадото. Додадете ги Нутела кремот, ванилата и ликерот, разбркајте.
- Вака спреманото фонду префрлете во друга чинија која е огноотпорна, поставете на сталката од ароматизерот или на нешто друго што ќе одговара за оваа намена, запалете ја свекичката одоздола,  место специјалните вилушки земете од обичните стапчиња за ражнич и направете си забава.
Нека ви е слатко!

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани