Начин на подготовка
3 јајца се матат со 3 лажици шеќер убаво, потоа се додава 3 лажици брашно, 1 лажица какао и малку пециво ( 1 пакетче пециво за сите 3 кори )
Се истура во подмачкано плехче и ако имате калап срце, а доколку немате во 28 бр.и после со картон си сечете срце. Се прават и 3 вакви кори и се оставаат да се ладат.

Фил
Млекото и шеќерот се ставаат да зовријат кога е зовриено се истура претходно разматениот пудинг се меша додека згусне и се трга да се излади. Откога е ладно се мати со маргаринот и филот се дели на 2 дела. Во едниот дел се става сецкани крем бананчиња и сецкани желе бонбони, а во 2 дел се става сецкана ресана и сецкани лешници се меша и се филува тортата.
Јас секоја кора си ја прскав со рум за поубав вкус сепак тоа е по желба.

За декорација користев локум и шеќер во прав убаво измесено додадов и боја меѓутоа можете и со фондан да си декорирате. Ставив и 5 (купени) цветови.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови