1. Во два сада ги делиме белките од жолчките. Ги матиме белките во сврст снег и ги оставаме настрана 2. Во садот со жолчките го додаваме шеќерот и претходно растопен и оладен маргарин матиме и допдаваме брашно во кое е измешано пециво и ванила, благо промешуваме, го додаваме и млекото испасираниот костен и најпосле снегот од белките мешаме од дното кон врвот.
3. Смесата ја сипуваме во калап бр 24см претходно обложен со хартија за печење или намрсен и пробрашнет.
4. Печеме во загреана релна на 180 степени околу 35 минути.
5. Можете да декорирате со чоколадна глазура или слатка павлака.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови