Супа со домашни кнедли
Подготовка
Копаните заедно со зеленчукот ставете ги во касерола налите вода да ги покрие сите состојки. Варете на тивок огин половина час.
Во меѓувреме скршете го јајцето и додадете му го гризот и мешаниот зачин. Може да додадете во гризот и малку магданос.
Смесата најубаво мешајте ја во чаша со вилушка додека не се изедначи.
Зеленчукот испасирајте го на копаните исчистете го месото и ситно исецкајте.Повторно почнете да варите доколку ви фали додадете жешка вода.Во супата ја сипуваме пролетната готова супа и со лажичка ги пуштаме кнедлите.Секој пат пред да земете со лажицата нова кнедла савете ја во врелата супа полесно се одлепуваат.Вариме уште десетина минути и на крајот го ставаме магдоносот и листовите целер.Добар апетит!!!
Лиценца: Сите права се задржани
i tvojava izgleda ubavo