Сос - додаток за месо и тестенини
1. Во тава се пржат ситно сецканиот кромид и лук.
2. Откако ќе омекнат се додава сецканиот праз и се пржи кратко.
3. Потоа во тавата се додаваат свежите печурки (исечени на ситни коцки) и ренданите моркови заедно со зачините.
4. Откако печурките ќе омекнат се додаваат павлаката, јогуртот и сецканите ореви. Се меша се заедно додека состојките не се соединат а потоа тавата се трга од оган.
5. На крај се додава ренданиот кашкавал и уште еднаш убаво се промешува додека не се растопи и соедини со сосот.
* Сосот го подготвив како додаток за пилешко месо и се доби една многу убава комбинација на вкусови. Истиот сос може да се комбинира и со други видови месо како и со тестенини.
Лиценца: Сите права се задржани