
29
сеп
2016
Солен македонски тарт
Подготовка:
1. Од наведените состојки за тесто, се замесува средно меко тесто. Го покриваме и го оставаме на страна. Значи не го оставаме претходно квасецот да кисне. Доволно е тестото да кисне додека го спремаме филот.
2. На загреано масло ги пржиме празот и пиперката, околу 7-8 минути. Ги зачинуваме.
3. Во еден сад ги соединуваме јајцата, јогуртот, сирењето, биберот.
4. Сега во тава за тарт го нанесуваме тестото и малку го подигаме по зидовите на садот. Врз тестото го ставаме филот од праз и пиперка и сето го прелеваме со приготвениот прелив.
5. Печeме околу 30 минути, на 200 степени. Сервираме со чаша јогурт
Лиценца: Сите права се задржани