29
мар
2012
Солен кекс
1. Загрејте ја рерната на 180 степени.
2. Измешајте ги брашното, пецивото, содата бикарбона, солта, ренданиот кашкавал или пармезан, исецениот црвен кромид, перцата од младиот кромид.
3. Изматете го јајцето, додајте му го млекото, зејтинот, лимоновиот сок, измешајте и дури сега додјте го припреманото брашно.
4. Се истура во модла во големина од 20х11 см. и печете.
Ако сакате нови вкусови...еве ви прилика, пробајте!
Лиценца: Сите права се задржани
пола од лигите ми одат на фотографијата, другата пола на состојките :) :) :) :)
и за фотограф како мене, трескање апарат од земја е исто како и тепање дете. ќе те пријавам :) :) :) :)