Подготовка:

1. Во сад, над пареа, ставаме путер од кикирики и бела алва, колку да омекнат и да се соединат. На уште топлата смеса ги додаваме кикиритките, бисквитите и месиме со рака, за да се изедначи цела смеса.
2. Земаме топче, го расплескуваме на дланката, ставаме по 3 зрна чоколадирана кикиритка и пак формираме бомбица. Ги редиме на послужавник.
3. Сега над пареа ги растопуваме чоколадото со маслото. Секоја бомбица ја потопуваме во чоколадото, ја декорираме со зрно кикиритка и ги редиме на хартија за печење да се стегнат.

*Совет - ако ви е смесата малку ронлива, за полесно формирање на бомбиците, при врзувањето додадете една лажица млеко.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани