11
фев
2016
Таратур со кисели краставички и копар
1. Киселото млеко се става во газа и цедалка и се остава во фрижидер за 24 часа за да се добие цедено кисело млеко. Побрз начин е да се стави киселото млеко во дебела крпа и да се притисне за да се исцеди дел од водата-сурутка (мене ми е многу вкусна) и потоа се остава за неколку часа во фрижидер да се доисцеди.
2. Киселите краставички се сечкаат ситно.
3. Оревите се сечкаат или мелат на не многу ситно.
4. Лукот се лупи и се ренда, а копарот се сечка.
5. Сите состојки се ставаат во еден сад и се мешаат до соединување.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови