Ракчиња во сос од портокал
Маслиновото масло се додава во тавата.
Се додаваат исчистените ракчиња.
Се динстаат и пропржуваат ракчињата на секоја страна по 2-3 минути и се тргаат на страна.
Во истата тава каде што се пропржија се додаваат, испасираниот лук и изреданиот свеж ѓумбир.
Се пржат кратко околу минута додека не пуштат арома.
Се додаваат сокот од портокал, малку од кората на портокалот, медот, соја сосот.
Се промешува добро сосот за да се спојат сите течности.
Гответе до саканата густина и на крај зачинете со хималајска сол и бибер.
Пријатен ручек!
Јас скоро секогаш си додавам свеж магдонос на крај, ми се допаѓа на вкус, а и за око е поубаво,се сложувате..нели.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Јас го јадам без лепче...
Ne mi se luti, jas thai hrana sakam koga e lepliva, ne e vazno kolku sok ima.....
Имајте си убав викенд.