Пролетни топчиња
1. Шунката, кашкавалот, јајцата и кромитчињата ги сецкаме ситно и ги ставаме во поголем сад. Додаваме вегета и бибер по желба. Белките лесно ги проматуваме и ги сипуваме во садот. Се меша убаво целата смеса да се соедини.
2. Со намастени раце земаме од смесата и правиме топчиња кои ги ставаме во тава обложена со хартија за печење. Се печат во загреана релна на 200 степени околу 20-25 мин.
3. Вака ги дотрошив и последните велигденски јајца. Мислам дека веќе ни е доста од јајца, строго забрането ми е да сварам јајца најмалку 2 недели )))))
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
prekrasno izgledaat i obavezno ce gi probam pozz
Навистина ми е проблем со прикачување на слика( ај некој нека ми објасни, плиззззззз), но ако не се појави овде, Милица можеш да ја видиш во мојот рецепт Ќофтиња од леќа.