Подготовка 
Шеќерот го раствараме во киселата вода да се стопи и го додаваме маслото. Останатите суви состојки претходно заено ги измешаме и додадеме кај водата заедно да се соединат.
Смесата ја печеме во голем плех 39 см од електричен шпорет обложен со хартија за печење на 200 степени. Готовото тесто го сечеме на 2 дела.

Подготовка на кремот.
Соиното млеко или вода поголем дел ставете го со шеќерот на оган, а во другиот дел растворете го пудингот и густинот и додадете во зовриената вода и варете густ крем па тргнете да се излади.
Маргаринот изметете го со прав шеќерот и додадете го изладениот крем постепено лажица по лажица. Потоа додадете ги мелените бисквити сецканите ореви и ренданата чоколада соединете се заедно.
Редење:
кора, крем тенок слој слатка павлака, кора, крем, преостанатата слатка павлака.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови