Многу едноставно. Измашајте ги најпрво сувите состојки (освен какаото), а потоа вмешајте ги течните.
Оваа доза е наменета за куглоф калап, намастен и побрашнет во кој се истура над половина доза од смесата. Во останатата смеса се додава какаото и се истура врз белата смеса. По желба со чепкалка дополнително се меша за да се оформат шарките, но и не мора.
Печете на 190С околу 25 мин.

Доколку сакате да печите во поголема тава, дуплирајте ја дозата.
Доколку немате газоза, ставете било кој ваш омилен газиран сок или пак едноставно можи и со кисела или обична вода.
За оние кои постат без масло, можат слободно да го изостават во рецептот. И така ќе е успешен колачот.

Ние баш и не сме љубители на вакви колачи без јајца, но овој едвај и да се сеќава дека е таков. Кај нас пројде како појадок со шолја чај (за чудо едно) )))

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани