13
сеп
2021
Лута Паста со чаден колбас, шампињони, домат
Подготовка:
1. Прво во тенџере ставаме вода и сол да зоврие. Потоа ја додаваме тестенината да се вари според упатството.
2. За тоа време во тава ставаме малку масло, додаваме сецкан, чаден колбас и сецкана пиперка.
Запржуваме 4,5 минути, додаваме рендан, поголем домат, динстаме некоја минута, па додаваме сецкани магдонос и босилек, шампињони. Нека крчка се заедно уште некоја минута. Додаваме и половина црпалка вода, каде се вареше тестенината. На крај додаваме кашкавал или биено сирење.
3. Во преливот ги додаваме исцедените тестенини и убаво соединуваме. Сервираме во 2 тањири и послужуваме додека е топло.
Лиценца: Сите права се задржани
Za mene pak bez luto, ne pominuva nitu edno jadenje
Bez piperka ke bide, ajdeee
Ili Katerina M? ❤️