13
ное
2020
Лигњи со вино и лимон
Ако сте љубители на морската храна, еве еден рецепт за вас.
Употребив смрзнати лигњи. Потребно е лигњите убаво да се одмрзнат. Се ставаат во тава на оган и кога ќе пуштат вода, водата се истура. Пак се враќаат на оган и додека пуштаат вода, водата ја фрламе. Кога сосема ќе се исушат се додава маслинов зејтин, сол и црн пипер и кратко се запржува. Се додава сокот од лимон и кога ќе испари течноста, се додава виното. Кога и тоа ќе испари, лигњите се готови.
Лигњите, приготвени на овој начин се вкусни, сочни и меки. Пробајте, нема да зажалите.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Najcesto gi podgotvuvam so rizoto
Ili pohovani
Ke probam i vaka, kako tvoite