Вкусно, кревко заблажување е мојот денешен предлог. За сите оние кои не се љубители на тешки десерти, овој е одличен избор.

Подготовка:

1. Во вангличка се ставаат јајцата и шеќерот и се мати до побелување. Со исклучен миксер ги додаваме растопен путер и кисела павлака. Соединуваме. Ги додаваме пасираните банани и ренданиот морков.
2. Во сад соединуваме брашно,сол, пециво, сода и зачини. И нив ги додаваме во претходните состојки.
Со шпатула убаво соединуваме. Смесата ја истураме во правоаголен плех, кој е обложен со хартија.
3. Печиме околу 30 минути. Го оставаме колачот да се излади, па го прелеваме со глазурата.
Посипуваме трошки. Сечиме на коцки и послужуваме.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани