17
мар
2012
Кисели краставички
1. Теглите се полнат со краставички
2. 1 кг вода се става во него 300 г оцет, 3 големи лажици сол, 3 големи лажици шекер, 3-4 ловоров лист, 1 пакетче едар бибер и 1 лажичка бел синап.
3. Се се меша заедно се додека не се растопи шекерот и солта
4. Белиот синап најчесто го има во продавниците за здрава храна
5. Со оваа доза се полнат 4 тегли
6. Од кога ке се наполнат теглите се затвораат убаво и се стават да вријат се додека краставичката не добие побела боја и се оставаат да стојат се додека зовриена вода е топла
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Нема ли да станат премногу меки?
Фала :)