1. Шеќерот се топи како карамела
2. Во него се додава топлото млеко и се меша со лажица додека се растопи шеќерот
3. Се додава растворрениот пудинг и густин и се вари додека не се направи густ крем (пудинг)
4. Се додава ванилата и се остава да се излади
5. На изладениот пудинг се додава петходно изматениот маргарин
6. Бисквитите можат, но и не мораат да се топат во млакпо млеко и се редат (јас редев по 20 бисквити во 3 реда)
7. Секој ред го премачкав со фил, а во вториот ред додадов и сецкани чоколаднои бананчиња
8. На крај врз секоја коцка декорирав со матена слатка павлака и чоколаден прелив

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани