Испечати

Карамелизирани бисквитни коцкички

Карамелизирани бисквитни коцкички

Состојки

  • 350 гр бисквити
  • 2 чоколадни бананчиња
  • 100 мл слатка павлака
  • За фил
  • 250 гр шеќер
  • 500 мл млеко
  • 1 чоколаден пудинг
  • 2-3 лажици густин
  • 1 пакетче ванилин шеќер
  • 50 гр + 50 гр сечкани + мелени ореви
  • 150 гр маргарин

Подготовка

1. Шеќерот се топи како карамела
2. Во него се додава топлото млеко и се меша со лажица додека се растопи шеќерот
3. Се додава растворрениот пудинг и густин и се вари додека не се направи густ крем (пудинг)
4. Се додава ванилата и се остава да се излади
5. На изладениот пудинг се додава петходно изматениот маргарин
6. Бисквитите можат, но и не мораат да се топат во млакпо млеко и се редат (јас редев по 20 бисквити во 3 реда)
7. Секој ред го премачкав со фил, а во вториот ред додадов и сецкани чоколаднои бананчиња
8. На крај врз секоја коцка декорирав со матена слатка павлака и чоколаден прелив