Крем сирењето се прави многу брзо, а е далеку поевтино да се подготви дома отколку да се купи.
Може да се користи за во салати, а врз топло лепче е идеална комбинација. Млекото се става да се стопли кога ке ставите прст да трпи топлина, одма се трга на страна и се додава лимонтусот се промешува и се остава да ферментира 3 часа. Се зема една газа и се преклопува на 4 дела да биде што подебел слој, во неа се истура млекото и се остава да се цеди 5 до 6 часа. Јас бидејки бев нестплива побрзо го извадив, убаво во газата го исцедив.
Потоа се става во подлабок сад се додава маргаринот и со миксер се мати.
Намачкано на лепче со малку чили и сув магдонос беше полн погодок.
На здравје !!!

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови