Бурек со свежи шампињони (посно)
Во време на пости сме, па може мојава идеја ќе ви се допадне.
Јас уживав додека јадев.
Пробајте.
Во тава на оган ставете многу малку масло и додајте ги шампињоните исечени на листови.
Пржете додека ја испуштат водата, а потоа посолете.
Тргнете ги од оган и со нож ситно исецкајте ги.
Во капал (бр.24) ставете 3 кори така што краевите ќе бидат надвор од калапот.
Попрскајте ги со смесата од газирана вода, пециво и масло.
Потоа нанесете уште 3 кори кои ќе ги згужвате нежно со раце.
Попрскате ги со смесата и нанесете од печурките.
Повторете ја постапката додека ви се потрошат корите,
Преклопете ги каевите од корите и убаво затворете го бурекот.
Попрскајте од смесата.
Печете на 180 степени додека убаво зарумени.
Јас печев од прилика 35 минути, но зависи од рерната.
Лиценца: Сите права се задржани
Mnogu bese vkusno, denes pak ke pravam,ama kje stavam i kromid.