Пченицата се чисти и се мие.
Се полева вода и се става да зоврие.
Откако ќе почне да врие клуч, се остава да поврие 5 минути, па се трга на страна да поизлади малку и се витка во некоја ткаенина да постои два часа.
Откако ќе постои се пробува пченицата дали е добро нарасната и варена, а ако е се цеди ако евентуално останала вода.
Сувото грозје исецкајте го на ситно, а оревите сомелете ги.
Замешајте се во еден сад и оревите ,медот, сувото грозје и пченицата.
Формирајте бомбици и валкајте ги во мелени ореви.
Ако немате доволно оревеви, валкајте ги во мелени бисквити.
Нормално поубави се ако се валкани во мелени ореви.
На здравје

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови