Ставете го оризот со водата да се вари на умерена тепература. Кога ќе згусти додадете
го млекото и за кратко време со почесто мешање сварете го сутлијашот до посакуваната
густина. Пред крај додадете го шеќерот.
Во друго тенџерче ставете ги јагодите со шеќерот да се сварат, па испасирајте ги и во
нив додадете го прашокот за пудинг растворен претходно во млекото и сварете крем.
Моите јагоди беа замрзнати и со одмрзнувањето сами си испуштија сок. Доколку се
користат свежи, се додава малку вода или млеко колку да ги покрие.
Во мали длабоки чинивчиња претходно исплакнати со ладна вода се редат слоевито
сутлијашот и кремот од јаготки.
Одозгора украсете со цимет, ливчиња нане и јаготки.