Видео рецепт: Наградуван кoлач со јапонски јаболка
Во пресрет на Божиќните празници, Фичо ќе ни покаже рецепт за многу вкусен колач со јапонски јаболка, кои во моментот ги има во изобилство.
Подготовка
Чекор 1: Загрејте ја рерната на 175 степени. Млекото промешајте го со киселина за да добиете „батермилк“.
Чекор 2: Во поголем сад за матење ставете ја пулпата од јаболката и додадете го шеќерот.
Чекор 3: Во друг сад ставете го закиселеното млеко, додадете сода, брашно, пециво, цимет и прстофат сол. Во сувата смеса постепено додавајте ја течната смеса и мешајте додека не се соедини.
Чекор 4: Тавата премачкајте ја со путер, сипете ја смесата и печете 1 час.
Чекор 5: Сервирајте со изматен шлаг!
СОВЕТ: Овој колач има помека внатрешност, но таков и треба да биде. Оставете го да се излади и тогаш има уште подобар вкус.
ама ОДМА. седни и чекај :D :D :D :D