Фичо ќе подготви Донер сендвич, со јунешко и јагнешко месо, со помош на Делимано Вертикалната скара.

Подготовка

Чекор 1: Зачинете го месото и наредете го наизменично. Полијте го со малку масло. Оставете го да се пече околу 40 минути пред да почнете со сечење.

Чекор 2: Соединете ги состојките за сосот. Доколку сакате како додаток можете да користите рукола, домат, црвен кромид и малку сирење, но може да направите и ваш избор.

Чекор 3: Сервирајте!

СОВЕТ: Уште подобро е ако имате време да го оставите местото да се маринира во зачините пред да го печете. Доколку не сакате јагнешко, може да користите само јунешко месо.