16
фев
2012
Љубовна торта
Тесто:
2 бели, 2 лажици шеќер, 2 лажици мелени ореви и 2 лажици презла се матат. Се печат 3 теста во калап за срце торта.
1 Фил:
6 жолчки се матат со 100 грама шеќер и се варат на пареа. Кога ќе се изладат се додава 100 гр. маргарин и 100 гр. сецкани ореви.
2 Фил:
Во 300 гр. шеќер се додава 4 лажици шеќер, 1 ванила и 3 лажици густин. Се вари како крем и откако ќе се згусне се додава 100 гр чоколадо. На ладен крем се додава 80 гр. маргарин.
Се реди : тесто, 1 фил, 2 фил и постапката се повторува...
Се украсува со фондан и шеќерни ружи.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
2 Фил:
Во 300 гр. шеќер се додава 4 лажици шеќер, 1 ванила и 3 лажици густин. Се вари како крем и откако ќе се згусне се додава 100 гр чоколадо. На ладен крем се додава 80 гр. маргарин.
мора да има некоја ненамерна печатна грешка бидејки на 300 гр шеќер се додаваат 4 лажици шеќер. и ве молам ако може да ми објасните како се прави фонданот. благодарам