Љубовна торта
Состојки
- 300 гр Шеќер
- 2 лажици Мелени ореви
- 2 Белки
- 2 лажици Презла
- 6 Жолчки
- 180 гр Маргарин
- 100 гр Сецкани ореви
- 1 Ванила
- 3 лажици Густин
- 100 гр. Чоколадо
Подготовка
Тесто:
2 бели, 2 лажици шеќер, 2 лажици мелени ореви и 2 лажици презла се матат. Се печат 3 теста во калап за срце торта.
1 Фил:
6 жолчки се матат со 100 грама шеќер и се варат на пареа. Кога ќе се изладат се додава 100 гр. маргарин и 100 гр. сецкани ореви.
2 Фил:
Во 300 гр. шеќер се додава 4 лажици шеќер, 1 ванила и 3 лажици густин. Се вари како крем и откако ќе се згусне се додава 100 гр чоколадо. На ладен крем се додава 80 гр. маргарин.
Се реди : тесто, 1 фил, 2 фил и постапката се повторува...
Се украсува со фондан и шеќерни ружи.