Подготовка:
1. Во некој подлабок сад ставете го месото, презлата, магдоносот, изренданиот кромид, зачините и јајцето. Убаво измешајте ја смесата со рака и формирајте мали топчиња.
2. Загрејте во тава малку масло и путер и ставете ги топчињата да се испржат, цело време превртувајте ги за да добијат убава боја од сите страни. Извадете ги настрана од тавата и покријте ги со фолија.
3. Во тавата сега додајте го путерот и брашното и малку пропржете го. Додајте ја говедската супа, ако немате таква можете да растворите 2 говедски коцки во половина литар вода, додајте ја павлаката за готвење, ворчестер сосот, сенфот и зачинете со сув зачин и бибер по вкус. Нека повари некоја минута па додајте ги и ќофтенцата. После минута-две готово е.
4. Може да ги послужите со прилог тестенина, ориз или само со свежа зелена салата, ваш е изборот.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови