1. Подгответе го путерот од кикиритки. Блендирајте ги кикиритките додека да се сомелат, додадете ги медот и маслото и блендирајте додека смесата да стане кремаста.

2. На умерен оган растопете го чоколадото и оставете малку да се излади.

3. Во длабок сад ставете ги маргаринот и шеќерот во прав и миксирајте додека да се изедначат. Додадете го растопеното и изладено чоколадо и путерот од кикиритки и мешајте со лажица додека смесата не се изедначи.

4. Големиот лист обланда го сечиме на половина, бидејќи дозата е помала потребни се само три половинки листови обланда.

5. Врз првата обланда нанесуваме половина од смесата за фил. Врз филот ја ставаме втората обланда и на неа ја нанесуваме другата половина од филот. Врз филот ја ставаме и третата обланда.

6. Колачот го притискаме со тежок предмет, за да се залепат обландите со филот додека се ладат. Потоа го сечеме колачот на триаголници.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови