Торта со сладолед од кесичка
Подготовка:
1. Подготвуваме една кесичка сладолед од ванила (матиме со 200 мл млеко). Јагодите ги ставаме во блендер и ги блендаме ситно. Ја додаваме подготвената смеса за сладолед во блендерот и мешаме додека да се изедначи. Подготвениот сладолед со јагода го додаваме во долгнавест калап обложен со хартија за печење (22цм). Го оставаме калапот 4 часа во фрижидер.
2. Ја подготвуваме и втората кесичка сладолед од ванила и ја истураме врз сладоледот од јагода. Израмнуваме и оставаме во фрижидер 4 часа.
3. Чоколадото го растопуваме и оставаме да се олади 20тина минути. Ја подготвуваме и последната кесичка сладолед од ванила. Го додаваме чоколадото на крај и мешаме убаво. Вака подготвената смеса ја истураме во калапот и оставаме во замрзнувач преку ноќ. Калапот го вадиме од фрижидер, оставаме на собна температура 5 минути, па потоа со помош на хартијата за печење ја вадиме тортатата од калапот.
Едноставен начин сладоледот од кесичка да се направи малку поинтересен.
На здравје!
Лиценца: Сите права се задржани