1. Чоколадото се топи над пареа од врела вода, во него се ставаат 2-3 лајци масло и постојано се меша
2. Со четче се премачкуваат силиконските калапи од топеното чоколадо, постапката се повторува 2,3 пати да се формира добар слој на кора која потоа се полни со фил
3. На тивок оган се става од слатката павлака и еурокемот, количината на фил и конзистенцијата си ја одредувате самите точни мерки нема, се полнат калапите со дветретини од филот
4. Се става уште еден завршен слој од топено чоколадо со кој се затвора колачето и се остава да се здрви-зацврсти, па се вадат од калапите.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови