Испечати

Ситни колачиња

Ситни колачиња

Состојки

  • фил
  • 250.мл слатка павлака + еуркокрем по желба
  • уште
  • 500-600гр. чоколадо за готвење, неколку лајци масло

Подготовка

1. Чоколадото се топи над пареа од врела вода, во него се ставаат 2-3 лајци масло и постојано се меша
2. Со четче се премачкуваат силиконските калапи од топеното чоколадо, постапката се повторува 2,3 пати да се формира добар слој на кора која потоа се полни со фил
3. На тивок оган се става од слатката павлака и еурокемот, количината на фил и конзистенцијата си ја одредувате самите точни мерки нема, се полнат калапите со дветретини од филот
4. Се става уште еден завршен слој од топено чоколадо со кој се затвора колачето и се остава да се здрви-зацврсти, па се вадат од калапите.