Посна зимска салата...

Подготовка
1. Цвеклото го миеме и го сечкаме на мали парчиња.
2. Го премачкуваме со масло и зачини по вкус, може бибер, оригано, копар и сол.
3. Го печеме во рерна на 200 степени, завиткано во фолија или пак на хартија за печење. Откако ќе се испече цвеклото, го ладиме.
4. Компирите ги вариме па ги лупиме и сечкаме на парчиња по желба.
5. Киселите краставички и кромидот ги сечкаме на ситни парчиња.
6. За дресингот ги соединуваме сите состојки, со тоа што според количеството на салатата сами си одредуваме колку масло и киселина ќе ставиме.

Забелешка
Магдонос додаваме по желба и вкус.
Цвеклото го печев во Air Fryer Апаратот за готвење со топол воздух.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани