Подготовка

1. Мелените орео колачиња ги мешаме со стопениот путер и смесата ја натапкуваме во калап за чизкејк (20цм).
2. Слатката павлака ја матиме.
3. Во посебен сад ги матиме крем сирењето и шеќерот во прав. Додаваме какао и црвена боја. За да се добие силна црвена боја, неопходно е да се стави какао и се користи поголема количина боја, најдобро гел.
3. Ја додаваме изматената слатка павалака во смесата со крем сирење и мешаме убаво. Вака добиениот фил го додаваме во калапот врз подготвената основа.
Јас декорирав со смеса од путер (30г), крем сирење (60г) и шеќер во прав (120г).
Треба да отстои во фрижидер минимум 6 часа.
На здравје!

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови