Ситно сечканиот кромид пржете го заедно со меленото месо на загреано масло. Додадете ги шампињоните и ситно сецканиот лук, посолете и зачинете. Тавата со испрженото месо тргнете ја од оган и оставете да излади.

Обландите свиткајте ги во влажна кујнска крпа за да омекнат.
На покрупната страна од рендето изрендајте ги јајцата и краставичките и додадете ги во тавата со месо. Убаво измешајте.

Половина од филот премачкајте преку целата обланда и свиткајте ја во ролат. Повторете ја постапката и со другата.

Ролатите можите да ги оставите да се изладат или одма да ги сечите на коси парчиња со дебелина од најмалку еден прст.

Секое праче обланда свалкајте го прво во брашното, па во разматените јајца и на крај во презлата.

Пржете ги во тава на оган со поголема количина загреано масло од двете страни.

Испржените обланди со месо одложете ги на чинија обложена со салфетка за да се впие непотребната мрснотија од пржењето.

Убави се и топли и ладни, уживајте!

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани