7
апр
2012
Посна салата од грав и печени пиперки
Гравот го вариме, а потоа ги цедиме зрната од водата и ги гмечкаме со вилушка. Печените пиперки ги лупиме и ситно ги сецкаме, а исто и лукот ситно го сецкаме. Потоа се заедно мешаме во чинија и додаваме сол и масло по желба.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
салатава „лизга„ за со потпечено лепче ;)
а салаткава прв пат ја гледам, ама печени пиперки и грав уф уф уф....можеби пржени ќе имаат поубва шмек....ќе пробам и ќе ставам слика. ама не сега, кога ќе има пиперки од бавчичката наша :)
инаку јас ова сама ги измислив, во време на пости мислејки што да јадам реков да ја пробам оваа комбинација и баш ме бендиса, а види ова било многу познато јадење, ххехех