Пудингот се вари стандардно. Кога е сварен се додава маргаринот и се меша интензивно го мазна структура.

Кокосот се истура во тавче 20х30 или малку поголемо и убаво се распоредува да го покрие дното.

Пудингот се истура врз кокосот се израмнува и се отава во фрижидер убаво да се стегни.

Јас додадов боровинки во пудингот и згрешив. За подобро виткање боровините ставете ги во филот.

Стегнатиот пудинг се премачкува со цврсто изматената слатка павлака и врз неа се ставаат измиените и суви боровинки.

Се сечат ленти кои внимателно се виткаат во ролни.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови