20
мај
2021
Омлет од тиквичка и моцарела
Подготовка
1. Измиената тиквичка ја лупиме и ја рендаме на крупната страна на рендето. Ја посолуваме и оставаме во цедалка. Нека одстои 15 минути, а за тоа време ги подготвуваме останатите состојки.
2. Во еден сад соединуваме јајца, бибер, растопен путер,рендана, исцедена тиквичка, рендан морков, магдонос. Го ставаме омлетот да се пржи во умерено загреана тава.
Пред да е готов ги редиме парчињата моцарела. Го преклопуваме, со цел потполно моцарелата да се опушти, да се растопи.
Сервираме топло.
Декорираме по желба.
Лиценца: Сите права се задржани
Ова е мој стар рецепт за враќање
Не му е местото тука
Ете пишува и Владо... Значи некој работел на него, за враќање во мојот профил...
Ве молам реагирајте
dali pred 2 godini ili sega bitno e vtaren i e tuka.
Mora da bide samo vraten, a ne ponovo objaven
Mnogu od starite recepti mozebi zele nagrada vo nekoj natprevar, ili recept na mesec bile
Ne e cesna taka igrata nitu sprema Stranata,, nitu sprema clenkite ovde.
Receptot treba da si e na mesoto, kade bil prethodno.
Inaku jadenjevo mi e mn vkusnoooo
Напоменав,дека се мои и дека треба да се вратат тука.Еве го и новиот профил.
https://moirecepti.mk/author/nadica_ilievska
Moe mislenje, a veruvam i na site postari clenki ovde, e deka samo so golema zelba, rabota na timot i sekako nasa pomos, eve jas konkretno gi pisuvam. Po 3 pat istite recepti, sto e mnoooguuu tesko, ke se spasi nesto od izgubenite recepti.
Od moite 900 izgubeni, za 1,5 godina vraten se samo 160,i toa ne se kompletni, im falat sliki.
Timot i tuka povtorno ke recam, treba sekojdnevno da gi citaat mejlovite, kako bi sekoja zabeleska ja koregiraat vednas.
Vaka se natrupani mnooguuu raboti za korekcija, Pa niv znam deka im e mnogu tesko da se snajdat, a kaj nas toa predizvikuva golema nervoza.
Licno jas so moj tel broj i meil stojam na raspolaganje za sorabotka, do kolku od drugata strana ima zelba.