Омлет од тиквичка и моцарела
Состојки
- 1 помала тиквичка
- 2,3 јајца
- 1лажиче сол
- 1 мал морков
- 1 рака спанаќ или магдонос
- 1лажица сирење
- Бибер, сол, масло, малку путер
- 100гр моцарела
- чурек, домат....
Подготовка
Подготовка
1. Измиената тиквичка ја лупиме и ја рендаме на крупната страна на рендето. Ја посолуваме и оставаме во цедалка. Нека одстои 15 минути, а за тоа време ги подготвуваме останатите состојки.
2. Во еден сад соединуваме јајца, бибер, растопен путер,рендана, исцедена тиквичка, рендан морков, магдонос. Го ставаме омлетот да се пржи во умерено загреана тава.
Пред да е готов ги редиме парчињата моцарела. Го преклопуваме, со цел потполно моцарелата да се опушти, да се растопи.
Сервираме топло.
Декорираме по желба.