Подготовка:

1. Основа- во длабок сад ги ставаме јатките и урмите, блендираме. Ги додаваме овесните снегулки, кокосовото млеко и масло, блендираме. Смесата ја ставаме во сад со димензии 20х20 претходно обложен со хартија за печење. Ја натапкуваме смесата.
2. Фил- во блендер ги ставаме бананата, праските и кајсиите исечени на парчиња. Ги додаваме кокосовото млеко и агаве сирупот. Блендираме додека не се добие хомогена смеса. Филот го ставаме врз основата. Тортата ја ставаме во замрзнувач да стои 4-5 часа. Пред послужување ја оставаме 10тина минути на собна температура.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани